31
08/2019

Åpningsfestival dag 2 m/ barneopplegg – Fjorden Baby! ++

20:00
Forum Scene

Vi er stolte av å endelig åpne dørene i nyrenoverte Forum og gi bygget tilbake igjen til folket!

Vi inviterer til åpningsfestival på Forum Scene:

Lørdag 31. August

FJORDEN BABY!
MISS TATI
EGGE

Dagspass: 370,- + avg
Festivalpass: 670,- + avg
ID: 18 år leg. plikt
Ta kontakt for verge-ordning

Åpningsfest for barn


Vi inviterer til åpningsfest for barn Lørdag 31. August 10:30 - 12:00

Det blir en fargerik og sprudlende familieforestillingen med glade sanger, dans og koreografi.

Artister:
GUTTA
Serlina
Barn fra Zing Zang og Arna Soul Kidz

Billett: 100,- + avgift

Barn under 4 år går gratis

Det blir en fargerik og sprudlende familieforestillingen med glade sanger, dans og koreografi.

Forum Kino er et av Bergens arkitektoniske kunstverk og har en sentral plass i mange bergenseres hjerter. Byggingen av Forum Kino startet i 1936, men ble stanset under krigen da bygningen ble brukt av den tyske okkupasjonsmakten. Ved åpningen i 1946 var det Norges største frittstående kino med 1140 sitteplasser. I 60 år var Forum et naturlig samlingspunkt for gode opplevelser, før Bergen Kommune flyttet kinodriften til Magnus Barfot og solgte bygget i 2006. Forum er et av bergensarkitekten Ole Landmarks’ hovedverk, og ble i 2004 kåret til et av Vestlandets 10 underverk. Etter salget fra Bergen Kommune ble bygget fredet.

Etter snart 13 år med beskjeden aktivitet og bygningsmessig forfall, åpner nå nye Forum i august 2019 etter en total renovering og ombygging. Hovedsal og entré er ført tilbake til den opprinnelige stilen fra åpningen. Kombinert med større scene og toppspekkede tekniske løsninger for lyd, lys og bilde, vil nye Forum sette en ny standard for kultur- og konsertarenaer i Norge.

I tillegg er det gravd ut nye kultur- og konferansearealer på 450 kvm i bakkant av hovedsalen, samt 300 kvm. konferanserom i det tilstøtende gamle biblioteket. Totalt over 2200 kvm. fordelt på 6 ulike saler, entré og caféområder samt romslige backstagearealer.

Nye Forum blir en topp moderne kultur- og konferansearena for store og små begivenheter, med fasjonabel arkitektur og historisk sus fra 1940-årene, lokalisert sentralt på Danmarksplass like ved Bybane- og busstopp samt gode parkeringsfasiliteter. Når vi åpner i august vil Forum igjen bli en arena for fellesskap og sterke opplevelser for alle generasjoner.

Bergens nye kulturscene,
med røtter tilbake til 30-tallet.

Dette er Forum